Skip to main content

Google Shopping

Met Google Ads kun je nauwkeurig je doelgroep selecteren. Je kunt bijvoorbeeld advertenties tonen aan mensen die zich in een bepaalde regio bevinden of aan mensen die interesse hebben in specifieke producten of diensten. Dit maakt het mogelijk om gericht te adverteren en het bereik van je advertenties te maximaliseren.

CONTACT

Wat is Google Shopping?

Google Shopping is een online platform van Google waar bedrijven producten kunnen verkopen aan consumenten. Het maakt gebruik van afbeeldingen, productbeschrijvingen en prijzen om gebruikers te helpen producten te vinden en te vergelijken. Gebruikers kunnen producten zoeken, vergelijken en direct kopen via Google Shopping. Bedrijven kunnen hun producten op Google Shopping plaatsen door middel van een Google Merchant Center-account en kunnen advertenties maken en uitvoeren via Google Ads. Google Shopping is een krachtige manier om je producten te verkopen en je online verkoop te verhogen.

Quality Over Quantity

Wat kan jij van ons verwachten?

Analyse

Een uitgebreide gratis Shopping analyse van je huidige online kansen

Strategie

Nooit een standaardmethode, maar een strategie op maat voor jouw bedrijf

Structuur

Structuur in samenwerking, waarbij de focus en doelen helder zijn

Specialisten

Hoge kwaliteit Google Shopping dienstverlening van specialisten die constant streven naar verbetering

Communicatie

Vriendelijke, snelle en proactieve communicatie waar je wat aan hebt

Jouw marketingafdeling

Kort samengevat: wij zijn de online marketingafdeling van jouw bedrijf

Google Shopping met CompanyBoost

Google Shopping is een online platform waar bedrijven producten kunnen verkopen aan consumenten via Google. Het maakt gebruik van afbeeldingen, productbeschrijvingen en prijzen om gebruikers te helpen producten te vinden en te vergelijken. In dit artikel zullen we ingaan op hoe je Google Shopping kunt gebruiken om je online verkoop te verbeteren en je zoekmachine-optimalisatie (SEO) te versterken.

Waarom is Google Shopping belangrijk?

Er zijn verschillende redenen waarom Google Shopping belangrijk is:

 1. Verhoogde zichtbaarheid: Google Shopping biedt bedrijven de kans om hun producten te verkopen aan miljoenen gebruikers die actief op zoek zijn naar producten via Google. Dit kan helpen om meer verkeer naar je website te genereren en je online verkoop te verhogen.
 2. Gemakkelijke vergelijking van producten: Google Shopping maakt het gemakkelijk voor gebruikers om producten te vergelijken door middel van afbeeldingen, productbeschrijvingen en prijzen. Dit kan helpen om beslissingen van consumenten te beïnvloeden en verkoop te bevorderen.
 3. Directe conversies: Google Shopping biedt gebruikers de mogelijkheid om producten direct te kopen via het platform, wat de conversies kan verhogen.
 4. Gerichte advertenties: Google Shopping-advertenties kunnen gericht worden aan specifieke doelgroepen en regio’s, wat de effectiviteit van de advertenties kan verhogen.
 5. Data-analyse: Google Shopping biedt inzichtelijke rapporten en analysemogelijkheden, waardoor bedrijven hun prestaties kunnen volgen en verbeteren.

Google Shopping is een belangrijke tool voor bedrijven die online willen verkopen, aangezien het hen de kans biedt om hun producten te verkopen aan miljoenen gebruikers en hun online verkoop te verhogen.

Hoe kan je jouw webshop met Google Shopping verbeteren?

 1. Verhoog de zichtbaarheid van je producten: Met Google Shopping kun je je producten tonen aan miljoenen gebruikers die actief op zoek zijn naar producten zoals de jouwe. Dit kan helpen om meer verkeer naar je website te genereren en je online verkoop te verhogen.
 2. Maak gebruik van afbeeldingen en productbeschrijvingen: Google Shopping maakt gebruik van afbeeldingen en productbeschrijvingen om gebruikers te helpen producten te vinden en te vergelijken. Zorg ervoor dat je afbeeldingen hoogwaardig en aantrekkelijk zijn en dat je productbeschrijvingen informatief, nauwkeurig en aantrekkelijk zijn.
 3. Optimaliseer je prijzen: Het is belangrijk om je prijzen te optimaliseren om te concurreren met andere verkopers. Overweeg bijvoorbeeld het aanpassen van je prijzen in real-time op basis van de concurrentie en de vraag.
 4. Maak gebruik van geotargeting: Geotargeting kan helpen om ervoor te zorgen dat je producten aan de juiste mensen worden weergegeven. Dit kan bijvoorbeeld door te specificeren in welke regio’s je producten verkrijgbaar zijn.
 5. Monitor de prestaties: Het is belangrijk om regelmatig de prestaties van je Google Shopping-campagne te monitoren. Dit kan bijvoorbeeld door te kijken naar de klikfrequentie, conversieratio en kosten per klik. Hierdoor kun je verbeteringen aanbrengen en je campagne optimaliseren.
 6. Maak gebruik van SEO-technieken: Hoewel Google Shopping zich richt op afbeeldingen en productbeschrijvingen, is het ook belangrijk om SEO-technieken te gebruiken om de zichtbaarheid van je producten te verbeteren. Dit kan bijvoorbeeld door gerichte zoekwoorden en meta-beschrijvingen te gebruiken.

Samenwerken met meer dan 100 bedrijven.

Meer omzet genereren met jouw webshop?

Vragen over onze diensten of tarieven?